A tésztához összekevertem a következőket:
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg zabpehelyliszt (így is lehet venni, vagy végszükség esetén a zabpelyhet kávédarálón ledarálom)
- 15 dkg darált mák
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 evőkanál méz (ízlés szerint lehet több)
- annyi víz, hogy piskóta sűrűségű massza legyen
A tepsiből kiborítva kicsit hűlni hagytam, majd felkockáztam, és savanykás lekvárral fogysztottam. Aztán másnap reggel vettem a piacon meggyet, és a többihez inkább ezt ettem.
Egyszerűen elkészíthető, jó állagú tészta, tej és tojás nélkül. Torta alapnak is el bírom képzelni valami meggyes krémmel.
(A kiinduló receptet Veránál olvastam.)
2 megjegyzés:
Szia Dulmina!
Tegnap kipróbáltam a sütit, kis módosítással (dupla adaghoz tettem egy tojást, meg kb 1 dl tejet, ja és csak zabpehely volt otthon, úgyhogy darálás nélkül az ment bele)
Szuper! A családom is falta! És a legjobb benne az, hogy pikk-pakk kész!
Egészségetekre! Örülök, hogy ízlett. Én is rendszeresen sütök ilyet, mikor kísérletezés helyett valami jól bevált és egyszerű dologra vágyom :)
Megjegyzés küldése