Recept: Gyökérleves
Hozzávalók: petrezselyemgyökér, alma, krumpli körülbelül egyenlő mennyiségben, vaj, víz, só, bors, tej, szerecsendió (mennyiség ízlés szerint, ki milyen sűrűn szereti).
Elkészítés:
- A gyökeret, almát és krumpli meghámozzuk, feldaraboljuk. A gyökérszeletek kicsit vékonyabbak legyenek, mint a másik kettő darabjai, hogy egyszerre főjenek majd meg. A krumpliból is érdemes lapos darabkákat vágni, nem kockákat.
- Kevés olvasztott vajban állandóan kevergetve kicsit megpirítjuk az imént előkészített hozzávalókat.
- Felöntjük vízzel. Sóval és frissen darált borssal ízesítjük, majd lefedve addig főzzük, amíg minden éppen puha lesz.
- Tejet öntünk hozzá, de ezzel épp csak összeforraljuk. (Főzni már nem kell, mert kicsapódik a tejből a fehérje.)
- Tányérba szedve szerecsendiót reszelünk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése