Közben birsalmából kicsit sok lett az "önként jelentkező", vagyis a gyorsan fogyasztandó darab. Ezekből ugyanilyen tölteléket készítettem, csak azonnali felhasználás helyett üvegekbe raktam azt, és a dzsemekhez hasonlóan lezártam (5 perc fejenállás, utána szárazdunszt, mindez tartósító nélkül). Később még jól jön majd, akár muffint, akár ilyen kosárkát szeretnék sütni.
2007. november 16., péntek
Birsalmás kosárka
Íme, itt a második kipróbált recept a Kaldeneker Gyurinál olvasott birsalmás cikkből. A lisztet persze teljes kiőrlésűre cseréltem, de kivételesen minden mást betartottam (na jó, a végén a porcukrozást azért hanyagoltam :-). Egyszerű és finom. A tésztából ugyan maradt ki (nyilván túl vékonyra nyújtottam), de azt kis körökre kiszaggatva külön kisütöttem – lekvárral igen jó. Könnyen kezelhető, praktikus tészta, nem hiába olvastam már Gyuri több receptjében is. Mivel nincs kimondottan édesre vagy sósra ízesítve, sokféle töltelékkel működik – szándékomban is áll majd kipróbálni párat (és természetesen majd beszámolok a tapasztalataimról).
Címkék:
birsalma,
Kaldeneker György,
sütemény,
tartósítás,
vendégváró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése