Recept: Bundás zöldség (pakóra)
Hozzávalók (1 pohár = 250 ml): 2/3 pohár sárgabosóliszt, 1 és 1/3 pohár Graham liszt, ¼ teáskanál sütőpor, 2 és ½ teáskanál só, 1 és ½ teáskanál kurkuma, 2 teáskanál cayenne bors (ebből fogok legközelebb kevesebbet használni), 1 és ½ teáskanál őrölt koriander, kb. 2 és ½ pohár hideg víz, falatnyi zöldségdarabok, olaj a sütéshez.
Elkészítés:
- Egy tálba kimérem a por alakú összetevőket, és jól elkeverem őket. Apránként hozzáadom a hideg vizet, és habverővel sima tésztává keverem. A sűrűsége akkor jó, ha belemártva egy zöldségdarabot teljesen befedi azt és nem folyik le.
- A tésztát 10-15 percig pihentetem. Közben előkészítem a zöldségeket. Például a karfiolt rózsáira szedem, a krumpliból kb. fél centi vastag szeleteket vágok, stb.
- Mély sütőedényben olajat melegítek, majd kisütöm benne a tésztába mártott zöldségdarabokat. Nem célszerű hirtelen sütni, hogy a zöldségeknek legyen idejük megpuhulni, de túl lassan sem, mert akkor meg teleszívják magukat az olajjal.
- Konyhai papírtörlőre szedem ki, és azon frissiben tálalom.
Megjegyzés: Mivel kész sárgaborsólisztet nem kaptam, feles sárgaborsóból állítottam elő otthon egy kávédaráló segítségével.
Forrás: Kurma dásza: Ínycsiklandó vegetáriánus receptek, 106. oldal
2 megjegyzés:
Dulmina!
Szerintem csicseriborsóliszttel is próbálhatod a sárgaborsóliszt helyett, mert a pakorát tudtommal valójában azzal csinálják, lehet, hogy csak a könyv fordítója írta el.:-)Csicseris lisztet pedig ált. lehet kapni a jobban felszerelt bioboltokban.
Siccike!
A könyvben valóban csicseriborsóliszt szerepelt, csak az éppen nem volt itthon. De máshol olvastam ugyanezt az ételt sárgaborsóliszttel is (csak a fűszerezés volt más), így gondoltam, nagyon nem rontom el vele. De ha szerzek csicserilisztet, mindenképpen kipróbálom majd azzal is.
Megjegyzés küldése