2007. november 28., szerda

Sajtos bunda

A Pakóra kapcsán említettem, hogy régebben panírozás helyett volt egy kedvenc sajtos bunda, amit sok mindenre használtam. A karácsonyi receptek felkutatása közben előkerült ez is, így most meg tudom írni. (Aztán hamarosan jönnek a karácsonyi receptek is ;-)

Most persze már zöldségekkel csinálnám inkább, de húsevő családtagok az eredeti változatot értékelik jobban. Így nem írom át a receptet, a bundáznivalót válassza meg mindenki ízlése szerint. Íme:

Pulykafalatok sajtos bundában

  1. Fakanállal összekeverjük a bunda hozzávalóit: 1 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg Graham liszt, csipet só, kb. 1 dl tej.
  2. 60-70 dkg pulykamellet vagy egyéb csontmentes húst lapos, kb. gyufásdoboznyi darabokra vágunk.
  3. Serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és lassan kisütjük benne a sajtos keverékbe mártott húsdarabokat. A keverék sűrűsége akkor jó, ha vastagon, de összefüggően ragad a húsra. Álltában is sűrűsödik, de kevés tej hozzáadásával újra jó lesz.
  4. A kész pulykafalatokat konyhai papírtörlőre szedjük ki, és azonnal tálaljuk. Tetszőleges köret, illetve saláta adható hozzá.

Változatok:

  • Bármilyen más olyan hússal is jó, ami rövid idő alatt átsül.
  • Zöldségeket is bundázhatunk hasonló módon. Patiszonnal például nagyon finom.
  • Ha a végén marad ki egy kis bunda, a serpenyőbe kanalazva apró lepénykéket süthetünk belőle.

Jó étvágyat!

Ötlet: http://www.norbi.hu - fórum

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails