2007. október 1., hétfő

Almás-mangós csemege

Angol nyelvterületen ez az a bizonyos crumble. Nem bonyolultabb összedobni, mint egy muffint, természetesen ezt is lehet variálni, de ha tutira akarok menni, akkor az alábbi receptet húzom elő a kalapból. Ha sikerül hozzájutni egy-két szép, nem túl éretlen mangóhoz, akkor pedig egyszerűen kihagyhatatlan számomra!

Recept: Almás-mangós csemege

Hozzávalók: az alaphoz: 4 alma, 2 mangó (illetve ízlés szerinti arányban és mennyiségben, de ne legyen nagyon vastagon a tepsiben, mert akkor nem jól sül meg); a morzsához: 4 dkg vaj, 4 dkg édesítőpor, 4 dkg zabpehely, 4 dkg darált dió, csipet só; vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítés:

  1. Kimérem és kézzel összemorzsolom a morzsa hozzávalóit. A kész keverék állaga vizes homokra emlékeztet. Felhasználásig hűtőbe teszem. (Akár előre is meg lehet csinálni, mert a hűtőben eláll.)
  2. Kivajazok egy megfelelő méretű tepsit (mondjuk a három darabos készletből a középsőt).
  3. Előmelegítem a sütőt.
  4. Meghámozom és a tepsibe kockázom a gyümölcsöket.
  5. Rámorzsolom az 1. lépésben készített keveréket.
  6. Forró sütőben megsütöm (kb. 20 perc). Akkor van kész, ha a gyümölcsök megpuhultak, a morzsa pedig megpirult a tetején.
  7. Tányérokra lapátolva melegen tálalom.

(Az eredetit Chocolate & Zucchini blogján olvastam.)

1 megjegyzés:

Kata írta...

tetszik!:)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails