Recept: Almás-mangós csemege
Hozzávalók: az alaphoz: 4 alma, 2 mangó (illetve ízlés szerinti arányban és mennyiségben, de ne legyen nagyon vastagon a tepsiben, mert akkor nem jól sül meg); a morzsához: 4 dkg vaj, 4 dkg édesítőpor, 4 dkg zabpehely, 4 dkg darált dió, csipet só; vaj a tepsi kikenéséhez.
Elkészítés:
- Kimérem és kézzel összemorzsolom a morzsa hozzávalóit. A kész keverék állaga vizes homokra emlékeztet. Felhasználásig hűtőbe teszem. (Akár előre is meg lehet csinálni, mert a hűtőben eláll.)
- Kivajazok egy megfelelő méretű tepsit (mondjuk a három darabos készletből a középsőt).
- Előmelegítem a sütőt.
- Meghámozom és a tepsibe kockázom a gyümölcsöket.
- Rámorzsolom az 1. lépésben készített keveréket.
- Forró sütőben megsütöm (kb. 20 perc). Akkor van kész, ha a gyümölcsök megpuhultak, a morzsa pedig megpirult a tetején.
- Tányérokra lapátolva melegen tálalom.
(Az eredetit Chocolate & Zucchini blogján olvastam.)
1 megjegyzés:
tetszik!:)))
Megjegyzés küldése