2007. október 9., kedd

Szamósza

Ez az az étel, ami nálam 10 perces vacsora műfajban verhetetlen. No, persze csak akkor van készen ilyen hamar, ha korábban olyan előrelátó voltam, hogy raktam pár darabot a fagyasztóba :-) De frissen sem ördöngősség elkészíteni.

Az eredeti receptet még Govinda blogjában olvastam, és egyből úgy éreztem, hogy ezt nekem ki kell próbálnom. S persze egyből elkezdtem átalakítani is :-) Természetesen a tésztába Graham lisztet rakok, a zöldségek terén pedig ez számomra amolyan „hajrá Fradi, mindent bele” jelleget ölt, ahogy szépen beleaprítok minden fellelhető maradékot. A formázáshoz kell egy kis kézügyesség, de sokkal egyszerűbb, mint ahogy leírás alapján tűnt. Nekem 25 deka liszthez kell 1 kis doboz joghurt a tésztába, meg fél kiló felaprított zöldség a töltelékbe, amiből 13 db szamósza lesz. Frissen sütve sokkal jobb, mint hidegen vagy újramelegítve, így mindig csak annyit sütök ki, amennyi frissen el is fogy. S a bolti félkész fagyasztott árukat felidézve adta magát a gondolat, hogy a nyersen lefagyasztott batyukat is ugyanúgy ki lehet sütni később, természetesen felengedés nélkül. Így aztán ha ráérek, mindig többszörös adagot csinálok, és feltöltöm a „raktárat”.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails