Az eredeti receptet még Govinda blogjában olvastam, és egyből úgy éreztem, hogy ezt nekem ki kell próbálnom. S persze egyből elkezdtem átalakítani is :-) Természetesen a tésztába Graham lisztet rakok, a zöldségek terén pedig ez számomra amolyan „hajrá Fradi, mindent bele” jelleget ölt, ahogy szépen beleaprítok minden fellelhető maradékot. A formázáshoz kell egy kis kézügyesség, de sokkal egyszerűbb, mint ahogy leírás alapján tűnt. Nekem 25 deka liszthez kell 1 kis doboz joghurt a tésztába, meg fél kiló felaprított zöldség a töltelékbe, amiből 13 db szamósza lesz. Frissen sütve sokkal jobb, mint hidegen vagy újramelegítve, így mindig csak annyit sütök ki, amennyi frissen el is fogy. S a bolti félkész fagyasztott árukat felidézve adta magát a gondolat, hogy a nyersen lefagyasztott batyukat is ugyanúgy ki lehet sütni később, természetesen felengedés nélkül. Így aztán ha ráérek, mindig többszörös adagot csinálok, és feltöltöm a „raktárat”.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése