Került bele:
- 0,5 liter étolaj
- (5 nagy fej vöröshagyma, összevágva, mint a pörköltbe - ez az enyémből kimaradt)
- 1,5 liter darált paprika (kb. 2 kg friss, vastag húsú paprikából)
- 1 közepes cukkini, meghámozva, kibelezve, kis kockákra vágva
- a cukkininél valamivel kevesebb főzőtök ugyanúgy előkészítve (kevés volt a cukkini, de a tök remekül pótolta)
- 4 babérlevél
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 liter paradicsom, lehéjazva, apróra vagdosva, a kiengedett vékony leve nélkül (kb. 1,5 kg friss paradicsomból)
- 7 dl natúr padlizsánkrém (kb. 1,5-2 kg egészben megsütött padlizsán kikapart húsa)
- 3 teáskanál só (a hagymásba 4, mert ő sósabban szereti a dolgokat)
Én ezt a legritkább esetben fogyasztom kenyérkenceként, inkább egyéb ételekbe építem be télen, mint például:
- Zakuszkás-sajtos lepény
- Zakuszkás-sajtos sült gombafejek krumplival
- Zakuszkával rakott krumpli
- Túrógombóc mellé
- Gombás-zakuszkás halrakottas rizzsel
Idő: kb. 4 óra alatt van meg egy adag mindenestül; amíg fő, közben folyamatosan lehet előkészíteni mindig a következő alapanyagot, illetve a végén az üvegeket
Pénz: 1600 Forint az egész adag
Hazai alapanyagokból, a fűszerek kivételével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése