2010. augusztus 18., szerda

Ákos fasírtpor (vegán)

Még soha életemben nem készítettem bolti fasírtporból vegafasírtot, úgyhogy épp ideje volt kipróbálnom egy ilyet is. Első nekifutásból a címkén szereplő javaslat szerint készítettem el egy paprikás tök mellé.


Tapasztalataim:
  • Kellemes, harmonikus ízű fasírtok lettek belőle, nekem külön tetszik, hogy nem húsimitáció állagú.
  • 10 deka port kevertem be, az ebből készült fasírtok kb. kétharmada látható a képen; az összes kényelmesen elég volt 2 adag főzelékhez. Vagyis a 25 dekás csomag nagyságrendileg 5 adag ételhez elég ilyen módon.
  • Az ilyenből készített fasírt nyilván más jellegű, mint a zöldség alapúak, de a maga nemében jó megoldás. Ha gyorsan kell valami főzelékfeltét és épp nincs raktáron valami zöldséges a fagyasztóban, akkor mindenképpen ez a befutó - csak a port kell megóvni a molyoktól.
  • Ki fogom próbálni minimális olajjal, sütőben sütve is (csak ezt nyilván nagyobb mennyiséggel vagy mással társbérletben érdemes; és majd valamivel kevesebb vízzel, szilárdabbra kell csinálni a masszát a formázhatóság miatt + belekeverni némi olajat, hogy kihozza a fűszerek ízét). További elképzelésem a felhasználásra: nem kifejezetten fasírtként elkészítve, hanem töltött zöldségek töltelékébe építve, ízletes kötőanyagként. (Alkalomadtán a megvalósításról majd beszámolok).


2 megjegyzés:

Ildinyó írta...

Én nagyon szeretem ezeket a fasirtporokat. Bár ezt az Ákos félét még pont nem kóstoltam, de régebben sokat vettem zöldborsó, sárgaborsó, zabpehely, meg ilyen jellegű fasirtporokat és tényleg nagyon finomak voltak. Azok is ilyen Natura gyártmányok. Finom lehetett! :)

Eszter írta...

nekem a kedvencem az Ákos fasírtpor, csak időnként úgy járok vele, hogy a közepe nyers marad. Szerintem a legjobb ízesítésű ebből a szériából!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails