
6-7 nagyobbacska szál rebarbarának vékonyan lehúztam a külső rétegét, majd felkockáztam őket, és 2 evőkanálnyi mézzel összekeverve állni hagytam. Az alaphoz összekevertem 10 dkg darált mogyorót, 15 dkg teljes kiőrlésű búzalisztet és 1 teáskanál sütőport, majd 2 evőkanál olajjal, 1 evőkanál mézzel és kb. 1 dl vízzel egy puha, de tiszta kézhez éppen nem éppen nem ragadó tésztává dolgoztam össze egy kanál segítségével. Vékonyan kiolajoztam egy kerámia piteformát, majd kézzel beleegyengettem a tésztát úgy, hogy körben a szélén jó magas pereme legyen. Megkentem 1 dl narancslekvárral, majd eloszlattam rajta a mézes rebarbarát. (Most a kész pitében elég folyós lett végül a töltet, jórészt a rebarbara által engedett lé miatt, úgyhogy legközelebb a betöltés előtt 1 evőkanál keményítőt is kevernék még hozzá.) 180 fokon 25 perc alatt sült meg, előmelegítés nélkül - amikor a tészta láthatóan pirul és körben elvált a formától, akkor jó. Némi hűlés után meg lehet próbálkozni a szeletelésével, bár kihűlve kétségtelenül szebben megy ez.
Idő: kb. 1 óra elteltével lehet enni, ebből kb. egy negyed óra a munka
Pénz: kb. 500 Forint
Hazai hozzávalókból, a narancslekvár fő alapanyaga kivételével.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése