Az alábbiak kerültek a kenyérsütő gép üstjébe, hogy tésztát gyúrassak belőle:
- 2,5 dl víz (kb. - mindent összedolgozva egy puha, de nem ragacsos tésztagombócot kell kapni)
- 2 evőkanál olaj
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál barnacukor
- 50 dkg háromgabonás kenyérliszt
- 2-3 evőkanál magkeverék (elhagyható, de igazán feldobja, ha mégis belekerül)
- 2 dkg friss élesztő (vagy lehet helyette 1 csomag - 7 gramm - szárított)
Tapasztalataim:
Igazán jó állagú tészta lett belőle, amivel könnyű dolgozni. Szépen megkelt, és a kenyér is egyenletesen laza belszerkezetű lett, bár természetesen sokkal tömörebb, mint a fehérlisztes fajták, és barna lisztből is sütöttem már ettől lazábbat, puhábbat (igaz, nem ilyen minimál receptből). Ízre viszont finom, és meglehetősen laktató is, úgyhogy további kísérletezésre érdemes. Kipróbálok majd más kenyérreceptet is ezzel a lisztkeverékkel, valamint különféle péksüteményekbe is el bírom képzelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése