Vöröslencseleves
(vegán recept)
(vegán recept)
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 evőkanál olívaolaj
- jó fél liter víz
- só, frissen darált bors, 1 babérlevél, 3 teáskanál dijoni mustár
- 1 dl (10 dkg) vörös lencse
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- A répát és a gyökeret meghámozzuk és kis hasábokra vágjuk.
- Egy vastag aljú fazékban felmelegítjük az olívaolajat, majd gyakori kevergetés mellett átpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket.
- Felöntjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel. Miután felforrt, kis lángon, lefedve főzzük tovább.
- Amikor a zöldségek már érezhetően puhulnak (10-15 perc), hozzáöntjük a vörös lencsét, és együtt főzzük készre (+ 10-12 perc, így nem fő szét a vörös lencse).
- A végén összevágott petrezselyemzöldet teszünk még bele.
Az ötletadó recept kenyérkencére szólt, több lével és a pürésítés elhagyásával ez az ízletes leves lett belőle nálam.
Idő: kb. fél óra elteltével lehet enni, és úgy 10 percnyi munka van vele
Pénz: kb. 200 Forint a fenti mennyiség
A zöldségek hazaiak voltak, a vörös lencse és a fűszerek nem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése