2010. augusztus 31., kedd

Répaleves tarka rizzsel (lakto-vega)

Nagy kedvencem a Natura termékcsaládból a rizskeverék, mert tarka megjelenésével és különleges ízével a legegyszerűbb ételeket is feldobja - sőt, ilyenekben érvényesül csak igazán. Ezúttal egy répalevesbe került betétként:


Répaleves tarka rizzsel
(lakto-vegetáriánus recept)


Hozzávalók (3-4 adaghoz):
  • 6 nagy répa (bő 0,5 kg)
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy vaj
  • 10 dkg (bő 1 dl) rizskeverék
  • kb. 1 liter víz
  • 1 teáskanál natúr vegamix
  • 1 evőkanál sós paprikakrém
  • 1 kis pohár (175 g) natúr joghurt
  • pár szál petrezselyemzöld

Elkészítése:
  1. A répát meghámozzuk, és kis hasábokra vágjuk.
  2. Vastag aljú fazékban felmelegítjük az olajat/vajat, majd kevergetve enyhén átpirítjuk rajta a répát.
  3. Hozzáadjuk a rizst, és rögtön fel is öntjük a vízzel. Mehetnek bele az ízesítők is.
  4. Ha felforrt, kis lángon, lefedve addig főzzük, míg a rizs megpuhul (kb. fél óra).
  5. A végén hozzákeverjük a natúr joghurtot, valamint az összevágott petrezselyemzöldet.

A kiinduló receptet a Mindmegettén találtam.


Idő: kb. 3/4 óra elteltével lehet enni, ebből 15 percnyi munka
Pénz: kb. 250 Forint a fenti mennyiség
Alapvetően hazaiból.

------------

Korábbi receptjeim ilyen rizskeverékkel:

0 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails