Egy tálban jól elkevertem az alábbiakat:
- 15 dkg apróra reszelt sajt (én egy tekercs füstölt parenyicát használtam úgy, hogy a héját leszedtem, és csak a belsejét reszeltem le)
- 20 dkg zabliszt (reform lisztjeim közül a legfehérebb, amiből magában is lehet tésztát készíteni)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 dl étolaj (úgy szemre)
- kb. 1 dl víz
- a piroshoz: 1 kiskanál pirospaprika
- a fehérhez: 1 evőkanál szezámmag
- a zöldhöz: 1 evőkanál szárított petrezselyemzöld, apróra morzsolva
180 fokon 15 perc alatt sült meg. A tányéros képen az összesnek kb. a harmada látható. Laza, ropogós kekszek lettek, melyekben határozottan érezni a sajtot és a színezéshez használt ízesítőket is.
Megjegyzés: Így nagyon könnyű volt formázni, és a kész kekszek egyáltalán nem törnek a "toldásoknál". Csak zablisztből elég omlós a nyers tészta, keksznyomó nélküli formázáshoz javaslom egy részét (legalább a felét) teljes kiőrlésű búzalisztre cserélni.
Ráadás felfedezés: Magyar hozzávalókból sikerült mindezt elkövetnem.
Ha Kisvirág nem hirdette volna meg ezt a játékot, akkor valószínűleg csak egyszerű sajtos-szezámmagos kekszet sütöttem volna... De így sokkal érdekesebb volt! :)
2 megjegyzés:
Mennyire ötletes! Ez a keksznyomó pedig tényleg hasznos darab...
Nagyon ügyes vagy!Tetszik!
Megjegyzés küldése