Egy tálban összekevertem az alábbiakat:
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál rizsliszt
- 5 evőkanál egész mák (igen, egész)
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- kb. 1 dl házi hecsedli lekvár (pont elfogyott egy kis maradék a hűtőből)
- 1 dl étolaj (úgy szemre)
- kb. 2 dl víz a megfelelő állaghoz (remekül ki lehetett öblíteni vele a lekváros üveget)
Szépen feljött, és a mákszemek is egyenletesen oszlanak el benne. Ízletes sütemény, érdemes volt kipróbálnom.
Máz és díszítés helyett inkább csipkebogyó italt készítettem hozzá: szárított csipkebogyót hideg vízbe áztattam (így nem mennek tönkre a csipkebogyó hasznos anyagai). Ez egy kellemesen savanykás itóka, és a megázott csipkebogyó-darabok is ehetőek belőle. (A képen látható még csak addig ázott, amíg elkészítettem a muffint; tovább áztatva még jobb.)
A muffint és az italt is lehet édesíteni ízlés szerint, én nem kívántam ezt. A muffinnál a lekvár édességét nem árt figyelembe venni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése