2009. március 4., szerda

Meglepetés-kagylók

A múltkori kaland után a formátumot megtartottam, a tésztát és a tölteléket viszont lecseréltem.

A tészta a péksüteményekhez jól bevált gyors kelt tészta lett (most Graham lisztből), és igen könnyű volt vele dolgozni.

A töltelék pedig ezúttal Camembert sajt és körte (natúrbefőttből), Camembert sajt és birslekvár; illetve a sajt elfogytával lett csak körtés meg csak birslekváros is. És mivel nem jegyeztem meg, hogy melyikbe mi került, fogyasztáskor volt egy kis meglepetés, hogy mit rejt az adott darab. 36 db lett, és ezeket nem láttam célszerűnek nagyon sűrűn rakni a tepsire, úgyhogy három adagban sült meg (nálam 180 fokon 25 perc kellett nekik).

5 megjegyzés:

The Chef Viki írta...

Sajt és körte szuper párosítás, felveszem listára :-)

cukroskata írta...

Nézz be hozzám, ha van kedved, küldtem neked valamit

napmátka írta...

Már megint sajt és körte, egyszerűen irígykedem! (De mifelénk most nincs normális körte...)

siccike írta...

Nem tudom, ezt ismered-e, de Rád gondoltam, amikor rátaláltam.:-) Egy igazi kincsesbánya!:-)
http://books.google.ca/books?id=JJrYTmaI0UsC&pg=PP1&dq=peter+reinhart&rview=1#PPA30,M1

Dulmina írta...

Ez tényleg kincsesbánya! Nem jártam még itt, csak említés szintjén olvastam már több helyen is erről a könyvről. Lesz miből művelődnöm esténként :)
Nagy-nagy köszönet, hogy felhívtad rá a figyelmem!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails