
A "töltelékhez" lereszeltem 3 közepes pasztinákot a reszelő nagy lyukán.
Kiolajozott piteforma aljára egyengettem kanállal a krumplis keverék felét, a szélén peremet csinálva neki. Ráraktam a reszelt pasztinákot, és kicsit lenyomkodtam, majd betakartam a krumplis keverék másik felével. A pasztinák vékonyából, ami nem volt alkalmas reszelni, díszítést raktam a tetejére. 180 fokon jó fél órát sütöttem, előmelegítés nélkül.
Reménytelennek láttam épségben kiszedni a formából, így abból villáztam ki (persze csak felét egy étkezésre). (Kihűlve viszont szépen összeállt, másnap a maradékot gond nélkül ki lehetett emelni.) A pasztinák remekül megpárolódott a fűszeres krumplis burokban, így ízletes egytálétel lett a jutalmam. Valahogy az "öreg" (tárolt) répa és gyökér helyett szimpatikusabb volt a frissen kiásott pasztinák, még ha így nem is lett színes az étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése