Egy tálban összekevertem a következőket:
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 330 ml (egy Kubus üveg) rostos gyümölcslé (házi, most épp szilva - inni túl sűrűnek éreztem, de ebbe jó volt)
- 1/2 dl étolaj, úgy szemre
Kikent muffinforma mélyedéseibe kanalaztam (12 darab lett), majd kevés barnacukorral megszórtam mindegyiknek a tetejét (2 teáskanál barnacukor ment el az összesre). Nálam 180 fokon 25 perc alatt sült meg előmelegítés nélkül (tűpróbával ellenőriztem).
A belekevert gyümölcslé és a tetejére pirult barnacukor kellemes ízt adott neki. Én most nem kívántam bele semmi egyéb dúsítást, élveztem így a maga egyszerűségében.
(Fényképet pedig ezúttal mobiltelefonnal voltam kénytelen készíteni, de azért a semminél jobb lett :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése