2009. december 20., vasárnap

Tippek és trükkök: Klasszikus szaloncukor-csomagolás

A házi készítésű szaloncukrokat elcsemegézhetjük csupaszon is (kétségtelenül időtakarékos és környezetbarát megoldás), de ajándékba, a karácsonyfára, vagy egyszerűen csak a hangulat kedvéért csomagolva kell. Ehhez adok most tippet.

Az elkészített szaloncukrot tetszőleges karácsonyi mintájú papírba csomagolhatjuk, szükség esetén hozzá illő zsinórral megkötve a végét, hogy ne bomoljon ki (különösen a műanyagos, celofán jellegű "papíroknál" fordul ez elő). Vagy sima sütőpapírból és alufóliából egyszerűen előállíthatjuk a régi időket idéző, kétrétegű csomagolást. Az elején érdemes kimérni, hogy mekkora papírba tudjuk jól becsomagolni a szaloncukrainkat, majd ennek megfelelően hajtogatni és késsel leszabni a megfelelő darabokat. (Nálam a követező méret vált be: sütőpapír: 10*12 cm, alufólia: 10*7 cm; az egyik oldalhossz mindkettőnél a tekercs teljes szélességének a negyede, így egyszerű félbehajtással kimérhető, a többi meg előbb a legyezőhöz hasonló hajtogatással.) A rojtozás is gyorsan megvan, ha nem darabonként végezzük, hanem egy-egy kisebb köteget vagdosunk be egyszerre. Utána összeigazítjuk a kétféle papírt, majd beletekerjük a szaloncukrot, végül összenyomjuk és óvatosan megcsavarjuk a végét, és már kész is – akaszthatjuk a karácsonyfára vagy feltölthetjük vele a kínálós kosárkákat.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails