2011. május 4., szerda

Paradicsomos-káposztás tészta (vegán)

- Mennyire vagy éhes?
- Miért kérded?
- Attól függ, mit készítek a káposztából. Ha nem annyira, akkor paradicsomos káposztát, ha nagyon, akkor káposztás tésztát.
- Nem lehetne paradicsomos is meg tészta is?
- Hát... meggondolom.
...
Vigyázz, Főkóstoló, mit kívánsz, mert teljesül!


Paradicsomos-káposztás tészta
(vegán recept)


Hozzávalók (3-4 adaghoz)
  • 1 kis-közepes fej (úgy 60-70 dkg) káposzta
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • pár tekerésnyi frissen darált tarkabors
  • 1 Kubus üveg (330 ml) paradicsomlé
  • 30 dkg durum spagetti
  • víz és só a tésztafőzéshez
Elkészítése:
A káposztát kettévágjuk, majd vékony csíkokban lefaragjuk a torzsájáról. Egy vastag aljú fazékban felmelegítjük az olajat, rátesszük a káposztát, sózzuk, és időnként megkeverve halványbarnára pároljuk. Végül hozzáadjuk a paradicsomlevet és a borsot, és azzal is összepirítjuk. Közben egy másik fazékban al dentére főzzük az összetört spagettit (itt részletesen leírtam, hogy én hogy szoktam), és összeforgatjuk a paradicsomos káposztával.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails