- Miért kérded?
- Attól függ, mit készítek a káposztából. Ha nem annyira, akkor paradicsomos káposztát, ha nagyon, akkor káposztás tésztát.
- Nem lehetne paradicsomos is meg tészta is?
- Hát... meggondolom.
...
Vigyázz, Főkóstoló, mit kívánsz, mert teljesül!
Paradicsomos-káposztás tészta
(vegán recept)
Hozzávalók (3-4 adaghoz)
- 1 kis-közepes fej (úgy 60-70 dkg) káposzta
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- pár tekerésnyi frissen darált tarkabors
- 1 Kubus üveg (330 ml) paradicsomlé
- 30 dkg durum spagetti
- víz és só a tésztafőzéshez
A káposztát kettévágjuk, majd vékony csíkokban lefaragjuk a torzsájáról. Egy vastag aljú fazékban felmelegítjük az olajat, rátesszük a káposztát, sózzuk, és időnként megkeverve halványbarnára pároljuk. Végül hozzáadjuk a paradicsomlevet és a borsot, és azzal is összepirítjuk. Közben egy másik fazékban al dentére főzzük az összetört spagettit (itt részletesen leírtam, hogy én hogy szoktam), és összeforgatjuk a paradicsomos káposztával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése