2011. május 9., hétfő

Paradicsomos-babos tészta (vegán)

Üdvözlök mindenkit! Én vagyok a Főkóstoló. Ezentúl én is fogok néha recepteket írni ide, Dulmina blogjába.

Ezt a mai receptet azoknak ajánlom, akik szeretik a különféle fűszerek ízkavalkádját és a könnyen elkészíthető ételeket.

Paradicsomos-babos tészta
(vegán recept)


Hozzávalók (4 adaghoz):
  • 1 bögre (2,5 dl) szárazbab
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 2 teáskanál őrölt édes paprika
  • 2,5 bögre víz
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 csapott teáskanál kurkuma
  • 1 csapott teáskanál őrölt kömény
  • 3-4 teáskanál natúr vegamix
  • 1-2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 doboz (400 g) hámozottparadicsom-konzerv
  • 50 dkg durumtészta (spagetti)
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk. Az evőkanálnyi étolajat egy közepes méretű lábasba öntjük, majd normál lángon felforrósítjuk, és a végén hozzáadjuk az őrölt paprikát, amit csak nagyon rövidke ideig pirítunk meg állandó kavarás mellett. A paprika pirítását takarék lángon végezzük. Ezután felöntjük vízzel és hozzáadjuk a többi fűszert, majd a leszűrt babot. Addig főzzük, míg a bab meg nem puhul (a szükséges idő a bab fajtájától függ). A legvégén adjuk hozzá a paradicsomot (az egészeket darabolva), és ezután legfeljebb csak 5 percig főzzük még.
Közben köretnek durumtésztát főzünk, az én esetemben spagettit.

Megjegyzés:
Levétől lecsepegtetett konzervkukoricával is kiegészíthetjük, amit főzés után tegyünk bele.

0 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails