Fasírttal töltött paprika sütőben
(vegán recept)
(vegán recept)
Hozzávalók (3 adaghoz):
A töltelékhez:
- 15 dkg Ákos fasírtpor
- szűk 1,5 dl víz
- 1 evőkanál olaj
- 6 kis méretű tölteni való paprika
- 9 kis-közepes krumpli
- 1 evőkanál olaj
- kevés só
Elkészítése:
- A fasírtport összekeverjük a vízzel és az olajjal. Ezúttal az előírás szerintinél valamivel kevesebb vizet használunk, a cél egy lágy, de semmiképp sem folyós massza. Félretesszük, amíg előkészítjük a zöldségeket.
- Vékonyan kiolajozunk egy nagy tepsit.
- A krumplit alaposan megmossuk vagy meghámozzuk, és kis hasábokra vágjuk. (Ha szép, vékony a héja, elég csak megmosni - mindenestül ehető lesz és kellemes plusz ízt ad neki a rajtahagyott héj.) A tepsire szórjuk, kézzel összeforgatjuk az olajjal és a sóval, majd vékony rétegben elterítjük a tepsi egyik felén.
- A paprikákat hosszában kettévágjuk, és óvatosan eltávolítjuk a csumájukat. Kiskanállal beléjük rakjuk a tölteléket, majd a tepsi másik felére rendezzük őket.
- Betesszük az egészet a sütőbe, és 200 fokra kapcsolva 20-25 percig sütjük (előmelegítés nélkül), majd még 5 percig az elzárt, forró sütőben hagyjuk.
Idő: kb. 45 perc elteltével lehet enni, de csak 15 percnyi munka van vele az elején
Pénz: kb. 300 Forint a fenti mennyiség
Hazai alapanyagokból.
1 megjegyzés:
Micsoda ötlet, nagyon finom lehet
Megjegyzés küldése