2010. szeptember 4., szombat

Szezámmagos mézes szelet (vegán)

Egy szezámmagimádó barátom kedvéért készítettem ezt az egyszerű, töményen szezámmagos csemegét.


Szezámmagos mézes szelet
(vegán recept, mézzel)


Hozzávalók:

Elkészítése:

A kétféle szezámmagból 10-10 dkg-ot összekeverünk, majd fakanállal hozzádolgozunk annyi mézet, hogy mindenütt érje és egy nem túl ragacsos masszává álljon össze (a szükséges mézmennyiség annak sűrűségétől függ). Ízlés szerint aszalt gyümölccsel is kiegészítjük. Két celofánréteg között kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk, majd éles késsel kb. gyufásdoboznyi téglalapokra vágjuk, és a darabokat megforgatjuk egész szezámmagban, hogy ne legyenek ragacsosak kívül.


A receptet Andinál találtam, köszönet érte!


Idő: 20-25 perc
Pénz: kb. 300 Forint
A méz hazai volt, a többi hozzávaló nem.

3 megjegyzés:

Mónika írta...

Ezt én is szeretném!

Andi írta...

Örülök, hogy bevált:)

Bianka írta...

Imádom, tökéletes

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails