Szezámmagos mézes szelet
(vegán recept, mézzel)
(vegán recept, mézzel)
Hozzávalók:
- 10 + 5 dkg egész szezámmag
- 10 dkg tahini (pirított, őrölt szezámmag)
- kb. 4 nagy evőkanál méz
- 1 marék mazsola vagy más aszalt gyümölcs apróra vágva (elhagyható)
Elkészítése:
A kétféle szezámmagból 10-10 dkg-ot összekeverünk, majd fakanállal hozzádolgozunk annyi mézet, hogy mindenütt érje és egy nem túl ragacsos masszává álljon össze (a szükséges mézmennyiség annak sűrűségétől függ). Ízlés szerint aszalt gyümölccsel is kiegészítjük. Két celofánréteg között kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk, majd éles késsel kb. gyufásdoboznyi téglalapokra vágjuk, és a darabokat megforgatjuk egész szezámmagban, hogy ne legyenek ragacsosak kívül.
A receptet Andinál találtam, köszönet érte!
Idő: 20-25 perc
Pénz: kb. 300 Forint
A méz hazai volt, a többi hozzávaló nem.
3 megjegyzés:
Ezt én is szeretném!
Örülök, hogy bevált:)
Imádom, tökéletes
Megjegyzés küldése