Tárkonyos krumplileves
(vegán recept)
(vegán recept)
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
- 50 dkg krumpli
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1-2 evőkanál olaj
- kb. 1 liter víz
- 2 kis babérlevél
- 1 evőkanál sós paprikakrém (ennek hiányában pirospaprika + só)
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- 6-7 evőkanál burgonyapehely
- 2-3 evőkanál tárkonyecet (ennek hiányában fehérborecet + tárkony)
- 2 arasznyi friss tárkonyág (ha van)
Elkészítése:
- A zöldségeket igény szerint meghámozzuk, illetve csak alaposan megsikáljuk, majd a krumplit kb. fél centi vastag, a répát és a gyökeret pedig ettől valamivel vékonyabb karikákra vágjuk.
- Vastag aljú lábasban felmelegítjük az olajat, majd kevergetve enyhén átpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket.
- Felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a babérlevelet, a paprikakrémet és a köménymagot.
- Forrás után mérsékeljük a lángot, és addig főzzük, míg a zöldségek haraphatóra puhulnak.
- Állandó kevergetés mellett beleszórjuk a burgonyapelyhet, és megvárjuk, míg "feloldódik", besűrítve a levest.
- Végül hozzáadjuk a tárkonyecetet és az összevágott friss tárkonyleveleket is. Némi kóstolgatással beigazítjuk a fűszerezését (só, ecet).
Idő: kb. fél óra elteltével lehet enni, és ennek kb. fele telik munkával
Pénz: kb. 150 Forint a fenti mennyiség
Hazai alapanyagokból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése