Lágy, de tiszta kézhez nem ragadó tésztát készítettem az alábbiakból:
- 10 dkg puha vaj (vagy vegán változatban bő 1/2 dl étolaj)
- 2 evőkanál méz
- 3 dl (kb. 20 dkg) teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg darált bokormogyoró
- 3 teáskanál Nescafé (nem kávézóknak 2 is elég lehet, és érdemes feloldani a vízben, csak úgy hidegen)
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 2 teáskanál őrölt lenmag
- kb. 1/2 dl víz
A kiinduló receptet Millie blogjában olvastam; átszabás saját felelősségemre. Vegánul is ki fogom próbálni, a vaj helyett bő 1/2 dl olajjal (és valószínűleg így egy picit több víz kell majd). Nekem nem ízlik a gabonakávé, de minden bizonnyal le lehet rá cserélni a normál porkávét. Így eléggé érzeni rajta a kávéízt, legközelebb csökkenteni fogom a mennyiséget 2 teáskanálra, hogy inkább egyensúlyban legyen a mogyoróval. [Utólagos kiegészítés: Kipróbáltam a változtatásokat, és határozottan jó ötletnek bizonyult mindkettő.]
Idő: egy órán belül megoldható, sütéssel, mosogatással együtt
Pénz: kb. 500 Ft a fenti mennyiség
Alapvetően hazai alapanyagokból, a kávé, a lenmag és a só kivételével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése