2009. november 30., hétfő

Párolt kelbimbó mustáros lencsével

Gyors, de ízletes és laktató ebédem volt egyik nap a következő:

Este beáztattam 1 bögre (2,5 dl) barna lencsét. Másnap leöntöttem róla az áztatóvizet, majd a lencsét 1 bögre friss vízben puhára főztem. 1 evőkanál magos mustárral és némi sóval ízesítettem. Közben egy vastag aljú, mély serpenyőben kevés olívaolajat melegítettem, majd rászórtam 1/2 kg kelbimbót. Rázogatva forgattam, és időnként egy nagyon kevés vizet öntöttem alá, hogy ne süljön oda; így pároltam roppanós-puhára. A mustáros lencsére szedve tálaltam. 2 adag.

Változatok: A lencse fele lecserélhető barna rizsre, illetve tavaly írtam egy csak rizses megoldásról is.

Idő: kb. 20 perc, csak ne felejtsük el időben beáztatni a lencsét
Pénz: 250 Ft
Alapvetően hazaiból, a fűszerek kivételével.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails