Egy nagy marék aszalt körtét kis darabokra vágtam, és beáztattam 1 bögre (2,5 dl) vízbe.
Kikentem egy 12-es muffinforma mélyedéseit.
Bekapcsoltam a sütőt 175 fokra.
Egy nagy tálba beleraktam a következőket, és a méréshez használt evőkanállal összekevertem:
- 1,5 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 teáskanálnyi szódabikarbóna (szemre az evőkanállal)
- 1 csipet só
- 1 evőkanál rizsliszt
- 3 evőkanál holland kakaópor (természetesen cukormentes)
Hozzáadtam még ezeket is, és összekevertem:
- 5 evőkanál étolaj (napraforgó)
- 1 teáskanálnyi vanília kivonat (csak úgy szemre)
- a körte áztatóvize, 2-3 részletben
- 1 evőkanálnyi ecet (10 %-os sima ecet; nem érződik a kész sütiben, ahhoz kell, hogy a szódabikarbónától feljöjjön a tészta)
Betettem a sütőbe (nem melegedett még fel teljesen). Kicsit több, mint 15 perc alatt átsült, tűpróbával ellenőriztem.
Könnyedén ki lehetett szedni a formából, és nagyon ízlett. Az édesítést szándékosan hanyagoltam, nekem elég volt az aszalt körte erre a célra. Még másnap is finom puha (meg kellett mentenem néhányat a fotóhoz ;)
3 megjegyzés:
Kipróbáltam, és meglepően finom (értsd: finomnak gondoltam, de annál is finomabb :-).
Aszalt szilvát (nincs körtém), vörösborba áztattam (felbontott üveg), egy evőkanál mézet tettem bele (ha kérdezi valaki: igen, méz van benne).
Körtével is megsütöm, ha kapok valahol.
Örülök, hogy ízlett!
Ez az aszalt szilvás változat is jól hangzik, alkalomadtán kipróbálom.
florentine voltam, csak valahogy eltűnt a nevem
Megjegyzés küldése