Avagy ma sem hiába mentem a piacra :) A naspolyának örültem legjobban, de a többi is jól fog esni: friss, harmatos kelkáposzta, tavaszt idéző retek, ízletes zeller, illatos alma...
Én is évek óta nem jutok hozzá, az meg már nagyon régen volt, mikor gyerekkoromban otthon volt a kertben naspolyafa (sajnos már jó régen kipusztult). A fa itt is tervben van, a helyet már kiválasztottam, csak még csemete nincs.
Épp az előbb néztem szét a neten, hogy ebből mit lehetne készíteni: van itt lekvár, dzsem, töltelék, szósz, leves, kinek mi tetszik... De azt hiszem, azzal járok a legjobban, ha nyersen megeszegetem, mindig kiválogatva a puhákat. Gyerekkoromban sem főztük meg soha, és most is nagyon ízlik így natúr. Avagy, éljenek a nyersek! ;)
3 megjegyzés:
Naspolyaaaaaaa! Ember emlékezet óta nem ettem naspolyát, pedig milyen finom!
Képzeld, a környezetemben nem sokan tudják már, mi a naspolya...
Mondjuk én is régen ettem.
Te megeszed, ahogy van, vagy valami készül belőle?
Én is évek óta nem jutok hozzá, az meg már nagyon régen volt, mikor gyerekkoromban otthon volt a kertben naspolyafa (sajnos már jó régen kipusztult). A fa itt is tervben van, a helyet már kiválasztottam, csak még csemete nincs.
Épp az előbb néztem szét a neten, hogy ebből mit lehetne készíteni: van itt lekvár, dzsem, töltelék, szósz, leves, kinek mi tetszik... De azt hiszem, azzal járok a legjobban, ha nyersen megeszegetem, mindig kiválogatva a puhákat. Gyerekkoromban sem főztük meg soha, és most is nagyon ízlik így natúr. Avagy, éljenek a nyersek! ;)
Megjegyzés küldése