Vega megközelítésben a „piros zsír” (kolbászzsír) a rázós az ügyben, amibe ugye jó mártogatni. S valami mártogató kell, ez nem vitás. De azért talán nem kéne átmenni salátaöntetbe.... Meg valami meleg lenne célszerű... Vaj, vagy ilyesmi... Fűszervaj... S akkor hirtelen beugrott a varázsszó: ghí! Hát persze! Sokkal karakteresebb ízű, mint a sima olvasztott vaj, és kis mennyiségben nem is nehezíti el a krumplit. Ami meg a fűszerezést illeti: sózni kell, ez nem vitás; és a petrezselymes burgonyából kiindulva a rámorzsolt szárított petrezselyemzöld sem fogja elrontani.
Mit mondjak? Piros zsírral se ízlett soha jobban...
Hozzávalók: apró krumpli, ghí, só, petrezselyemzöld.
Elkészítés:
- A krumplit jól megmossuk, megszárítjuk, majd egy rétegben elrendezzük egy nagy tepsin.
- Forró sütőben kb. 30-40 percig sütjük (a sütési idő a krumplik méretétől függ – célszerű közel azonos méretűekből csinálni, hogy egyszerre legyen kész). Közben időnként a tepsi rázogatásával megforgatjuk. Akkor van kész, ha már járja a villa.
- A megsült krumplit egy fazékba öntjük, és lefedve állni hagyjuk.
- Ha hűlt egy kicsit, lehúzzuk a héját.
- A ghít megolvasztjuk, belerakjuk a fűszereket, és ebbe mártogatva fogyasztjuk a krumplit.
1 megjegyzés:
Hú, de örülök, hogy idetaláltam, már épp azon gondolkoztam mi lesz a krumplimmal, így, hogy nincs itthon vaj:) És akkor eszembe juttatad, hogy ghí viszont van:))) jee.
Megjegyzés küldése