Hozzávalók 2 személyre
- 1/2 kg kisebb tojásnyi méretű újkrumpli
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg csavart csőtészta
- 1 nagy marék friss bazsalikomlevél
- 5 dkg kemény sajt (már megint füstölt házi sajtot használtam parmezán helyett)
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál tejszín (házi tej tetejéről kanalaztam le a zsíros részből)
- só
Falatnyi darabokra (negyedbe) vágtam a megmosott krumplit, enyhén sós vízben megfőztem, leszűrtem, és miután hűlt egy kicsit, lehúztam a héját. 2-3 cm-es darabokra vágtam a zöldbabot, és ezt is megfőztem, leszűrtem. A tésztát is megfőztem a szokásos módon. Közben apróra vágtam a bazsalikomot, lereszeltem a sajtot, majd összekevertem őket az olajjal, a citromlével és csipet sóval. A leszűrt tésztához adtam a krumplit meg a babot, a fűszeres öntetet és a tejszínt, és óvatosan összeforgattam az egészet. Némi sajttal megszórva tálaltam.
Ötlet: GoodFood 2012. június (Fűszeres pestós-babos krumplisaláta - még így, fele mennyiségű tésztával is inkább tésztának éreztem, mint krumplinak)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése