Karalábéfőzelék
(vegán recept)
Hozzávalók (2 adaghoz):
1 nagy (de nem fás!) karalábé
1 csomó új répa
2 vékony szál zöldhagyma
2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
3-4 dl víz
5-6 evőkanál burgonyapehely
2 csipet só
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a hagymát közepesen vastag karikákra, a karalábét pedig kis kockákra vágjuk. Egy vastag aljú, mély serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd kevergetve addig pirítjuk benne a zöldségeket, amíg egy kis színt kapnak. Felöntjük vízzel, és kis lángon, lefedve roppanós-puhára pároljuk. Hozzászórjuk a burgonyapelyhet, és kevergetve besűrítjük vele. A végén egy kis sóval ízesítjük. Tálaláskor a karalábé kis leveleivel vagy petrezselyemzölddel díszítjük. Feltétnek valamilyen vega fasírtot adhatunk hozzá (a képen szezámos fasírttal van, amit sütőben sütöttem meg).
1 megjegyzés:
Már nagyon rég óta ennék
Tetszik a fejléced
Megjegyzés küldése