2008. április 26., szombat

Tészta pirított magokkal

Egy újabb gyors és laktató egytálétel:

2-2 evőkanálnyi szezámmagot, tökmagot és napraforgómagot rázogatva megpirítottam egy serpenyőben. Kifőztem egy negyed csomag (12,5 dkg) fusilli tésztát (így), lecsöpögtettem, összekevertem egy kis pohár tejföllel, majd a tányéron rászórtam a pirított magokat, és már ettem is! Ez a mennyiség 1 bőséges vagy 2 mérsékelt adag.

Az alapötlet a Bodzablogról való. Köszönet érte!

3 megjegyzés:

harmony írta...

szia! Azt szeretném kérdezni, hogy az olajos magokat hogy tárolod? Az avasodás miatt kérdezem. Bár nyilván nálad gyorsabban fogy mint hogy avasodjon, de nálam egyenlőre kevés fogy belőlük, viszont bevásároltam belőlük.

Dulmina írta...

Nálam jól záródó üvegekben vannak a polcon, és nincs megtisztítva nagy mennyiség. Dió, mogyoró héjastul akár évekig bírja, megtisztítva viszont csak néhány hónapig. Ledarálni csak annyit szoktam, ami rögtön el is fogy (mondjuk 1-2 napon belül). Olvastam olyat is, hogy pl. darált mák/dió hűtőben jobban eláll, de ezt sose próbáltam. A boltiak (földimogyoró, kesudió, stb.) bontatlan zacskókban vannak egy dobozban, lejárat után sem rögtön avasak (bár erre nem játszom szándékosan :) Időnként érdemes átnézni, mert a molyok is szeretik.

harmony írta...

Köszi. A dió nálam valóban a hűtőben van. A többi egyenlőre eredeti zacsiban. Csak azt nem tudtam, hogy fénytől és nedvességtől védett helyre tegyem-e őket, azaz valamilyen dobozba.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails