Kenyérsütőgép keverőedényébe raktam a hozzávalókat ebben a sorrendben:
- 1 narancs héjából a sárga rész lereszelve
- 2 narancs kifacsart leve és rostjai a facsaróból (kb. 2 dl)
- 1 kis pohár (175 g) kefír
- 3 evőkanál méz (nálam most akác)
- 1 csipet só
- 50 dkg Graham liszt
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 csomag (7 g) szárított élesztő
- 1 marék mazsola – ezt nem az elején, hanem csak a csipogáskor kell hozzáadni
Finom illatú és igen ízletes kalács lett a végeredmény, amit melegen is egész jól lehetett szeletelni.
A kiinduló receptet a Házikenyér oldalon találtam.
1 megjegyzés:
Hú, micsoda illata lehetett! Szinte érzem az orromban.
Megjegyzés küldése