
1 bögre árpagyöngyöt beáztattam (most csak egy órára, de időben kitalálva a menüt éjszakára a legjobb – így jelentősen csökken a főzési idő). Mély serpenyőben kevés olajat forrósítottam, átpirítottam rajta a nagyjából lecsepegtetett árpagyöngyöt, majd felöntöttem 2 bögre vízzel (egy része a félretett áztatóvíz volt). Felforraltam, majd kis lángon, lefedve főztem tovább. Meghámoztam és falatnyi hasábokra vágtam 2 kis répát, 2 kis petrezselyemgyökeret és 2 nagy karalábét. Mikor az árpagyöngy már majdnem puha volt, hozzáadtam a zöldségeket. Kevés sóval, pár tekerésnyi borssal és 2 teáskanál őrölt pirospaprikával ízesítettem. Összekevertem, majd lefedve addig pároltam tovább az egészet, hogy a zöldségek haraphatóak legyenek. Tányérra halmoztam, majd rádaraboltam egy guriga füstölt parenyica héját (vegán változatban elhagyható). A karalábé pici leveleivel díszítettem. Ez a mennyiség 2 adag.
3 megjegyzés:
Hogy miket nem találsz ki! Tetszik!
Ráadásul megint jár hozzá némi parenyica is, mmmm...
Milyen jó, hogy minden más ötletem megvalósításához hiányzott valami! Különben talán sose jutott volna eszembe a maradékfelhasználás jegyében ez a nagyszerű ebéd :)
holnap kipróbáljuk, fél kiló árpagyöngyöt ásztattam, be :)
Megjegyzés küldése