2009. április 27., hétfő

Narancsos kalács


Kenyérsütőgép keverőedényébe raktam a hozzávalókat ebben a sorrendben:
  • 1 narancs héjából a sárga rész lereszelve
  • 2 narancs kifacsart leve és rostjai a facsaróból (kb. 2 dl)
  • 1 kis pohár (175 g) kefír
  • 3 evőkanál méz (nálam most akác)
  • 1 csipet só
  • 50 dkg Graham liszt
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag (7 g) szárított élesztő
  • 1 marék mazsola – ezt nem az elején, hanem csak a csipogáskor kell hozzáadni
„Teljes kiőrlésű” programon készítettem. A dagasztáskor figyeltem a tészta állagát; ezúttal egy kis liszttel kellett igazítani rajta, hogy lágy, de nem ragadós tésztagombóc legyen az eredmény (a narancsoktól függ, hogy pontosan mennyi lisztet vesz fel).

Finom illatú és igen ízletes kalács lett a végeredmény, amit melegen is egész jól lehetett szeletelni.

A kiinduló receptet a Házikenyér oldalon találtam.

1 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Hú, micsoda illata lehetett! Szinte érzem az orromban.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails