2009. április 19., vasárnap
Karalábésaláta
2 zsenge (!) karalábét meghámoztam, majd falatnyi hasábokra vágtam. 2 közepes almát szintén meghámoztam, majd a karalábéhoz kockáztam. Felbontottam egy üveg (Nagymama lekváros, 370 ml) natúr paradicsompaprikát, egy bögrébe leöntöttem a levének egy részét, majd a tálba kanalaztam a paprikakockák kb. felét (a többivel más tervem van holnapra). A paprikalét elkevertem 2 evőkanál extra szűz olívaolajjal és 1 evőkanál bodzaecettel, majd a salátára öntöttem és lazán összeforgattam. Állni hagytam kb. 1 órát.
Tálalás előtt 3 dl forró vízbe szórtam 2 dl kuszkuszt, lefedtem, és megvártam, míg megduzzad. Villával átkevertem, majd a tányér közepére halmoztam, és köréje kanalaztam a salátát (így a kuszkusz fölszívta a salátaöntet egy részét - ez két okból is hasznos: nem lett "tocsogós" az egész, a natúr kuszkusz pedig remek ízt kapott tőle). Egy kis marék tört diót és friss kakukkfű-ágakat tettem a tetejére.
A fenti mennyiség 2 bőséges adag.
A kiinduló receptet a No Salty webszakácskönyvben olvastam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Irigylem a finom zsenge karalábéidat, errefelé nem találok mostanában. Nem baj, majd ha már a miénk megnő, kipróbálom a jobbnál jobb karalábés receptjeidet (ha csak fel nem falom mindet nyersen...)
Lesz még nyers karalábés recept is, mert ezeket sajnálom megfőzni :)
Megjegyzés küldése