2008. március 9., vasárnap

Almamuffin

Még a karácsony előtti VKF! fordulóra írta Beatbull ezt a receptet, én meg egyből felvettem a kipróbálandó finomságok listájára. Most meg áthelyeztem a bevált receptek közé.

Lehet, hogy márciusban nem épp aktuális, de ebben a hűvös időben kimondottan jólesett az almás-fűszeres illat, meg aztán egy finom tea mellett a kész mű is. Tényleg nem az a tömény, nehéz gyümölcskenyér ez, amit pont emiatt nem is igazán kedvelek.


A szokásos módosítások (cukor helyett feleannyi méz, a liszt meg teljes kiőrlésű és pár dekával kevesebb) mellett az alakján is változtattam. A múltkor nagyon bevált a kuglóf muffinként, gondoltam, ennek se lesz baja, ha nem egyben, hanem kisebb adagokban sül. Egyrészt számomra kezelhetőbb, másrészt esetleg hamarabb el is készül. Az ötlet jó volt, az alma szépen megpirult az alján, a tetején a mogyoró úgyszintén, mindezt röpke 30 percnyi sütés (előmelegítés nélkül!) és még az elzárt sütőben úgy 10 percnyi várakozás eredményeképp. És még a szeletelést is megúsztam...

1 megjegyzés:

Unknown írta...

örülök, hogy ízlett ;) jó ötlet kis muffinformákban kisütni - s mint ahogy Te is megjegyezted: így egyszerűbb is a szeletelés, hisz elmarad ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails