A következőket módosítottam az eredeti recepthez képest:
- A tésztába teljes kiőrlésű lisztet tettem, és emiatt némileg több tejfölt.
- A krémben a lisztet zabpehelylisztre cseréltem (így nem lett barna), a cukor egy részét mézre, egy részét meg folyékony édesítőszerre (a szükséges mennyiséget a jól bevált kóstolgatós módszerrel állapítottam meg - összesen úgy 4-5 evőkanálnyi méz volt és 1 teáskanálnyi édesítő). Botmixer hiányában kézi habverővel kevertem simára.
- A vanillincukor helyett 1 evőkanál vanília kivonatot használtam.
- A tetejéről lehagytam a mázat.
- A tejszínhabot habszifonban csináltam natúr tejszínből.
- A legfontosabb: FINOM LETT!
- A megjelenésén viszont van mit javítani... Maga a tészta rendben, de a tetejének a felszeletelése nem ment szépen, mert törtek a sarkok. A krém elég lágy lett, így a töltés és a szeletelés is egy kicsit nehezen ment.
- Tényleg nem egy bonyolult dolog elkészíteni, úgyhogy bőven megéri a fáradságot.
- A tetejére való tésztát még nyersen felszeletelem, úgy sütöm meg - nem fog zavarni, hogy nincs egyben, mert úgysem rakok rá mázat.
- A zabpehelyliszt egy része helyett keményítőt használok majd a krémbe, hogy szilárdabb legyen. Remélhetőleg így habosabb is marad.
- A tejszínhabot és a tetejét csak a tálalás előtt teszem rá - így nem esik össze a hab és ropogós marad a tészta, még az utolsó daraboknál is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése