2011. június 6., hétfő

Kora nyári paprikás krumpli (vegán)

Nálam most egy pénteki mindentbele egytálételként készült, de annyira ízlett, hogy legközelebb szándékosan veszem hozzá így a zöldségeket. Az újkrumpli tiszta sor, és a zöldborsó is nyilvánvaló, a harmadik szereplőt azonban nem is olyan könnyű azonosítani benne.


Körülbelül 3/4 kg közepes méretű újkrumplinak lekapartam a héját, valamint meghámoztam 1 közepes karalábét, és nagyobb hasábokra vagdostam mindkettőt. Vastag aljú, mély serpenyőben felmelegítettem 2-3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolajat, és kevergetve enyhén átpirítottam rajta az előkészített zöldségeket. Felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje, valamint hozzákevertem 1 evőkanál sós paprikakrémet, 1 evőkanál őrölt pirospaprikát és 1 mokkáskanál őrölt köménymagot. Amikor már érezhetően puhult a krumpli, hozzáadtam 25-30 dekányi fejtett zöldborsót és 1 csokor összevágott petrezselyemzöldet is. Most már inkább csak rázogatással kevertem össze, hogy ne törjön, és együtt készre főztem. Egyszerű, de ízletes és tartalmas ebéd volt 2 személyre.

 

2 megjegyzés:

Foodafok írta...

Ez a paprikás krumpli egy csoda.

Kata írta...

Hmmmm...szívesen megkóstolnám, illetve meg is fogom:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails