Karalábés paprikásborsó nokedlivel
(vegán recept)
Hozzávalók (2-3 adaghoz)
A zöldségpaprikáshoz:
- 1 zsenge karalábé
- 25-30 dkg zsenge zöldborsó (kifejtve mérve, ez kb. 3/4 kg héjasan)
- 2-3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 1 dl víz
- 1 evőkanál sós paprikakrém
- 1 evőkanál őrölt paprika
- 20 dkg durumliszt
- 1 csipet só
- 2 csipet kurkuma
- víz
- 1 evőkanál olaj a tálaláskor
Elkészítése
Egy nagy fazékban felteszünk forrni 2-3 liter vizet a nokedli főzéséhez. Egy mélytányérban fakanállal összekeverjük a nokedli hozzávalóit, úgy adagolva a vizet, hogy sűrű, épp csak keverhető tészta legyen, száraz foltok nélkül. Félretesszük.
A karalábét meghámozzuk, és a borsószemeknél alig nagyobb kockákra vágjuk. Egy vastag aljú, lefedhető edénybe öntjük az olajat és a vizet, és lefedve, kis lángon puhulásig pároljuk benne a zöldségeket a paprikákkal.
Közben elkészítjük a nokedlit. A felforrt vizet sózzuk, majd a belemártva felforrósított evőkanállal kis darabokat tépkedünk bele a tésztából. A szaggatás befejezése után még pár percig forraljuk, majd leszűrjük.
A tányérra szedett nokedlit összeforgatjuk pici olajjal, és melléje tesszük a zöldségpaprikást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése