2011. június 26., vasárnap

Karalábés paprikásborsó nokedlivel (vegán)

Kiskoromban ki lehetett kergetni a világból a paprikával, most meg nem győzöm főzni a különféle zöldségpaprikásokat, annyira ízlik. Szerencsére nem csak nekem, hanem a Főkóstolónak is. A nokedli pedig régi kedvencem, és mióta rájöttem, hogyan lehet tojás nélkül megoldani, újra gyakran szerepel az étlapon. Még az sem zavar, hogy kanállal kell szaggatni - nekem így az igazi, és némi gyakorlat birtokában megy ez is gyorsan.


Karalábés paprikásborsó nokedlivel
(vegán recept)


Hozzávalók (2-3 adaghoz)

A zöldségpaprikáshoz:
  • 1 zsenge karalábé
  • 25-30 dkg zsenge zöldborsó (kifejtve mérve, ez kb. 3/4 kg héjasan)
  • 2-3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál sós paprikakrém
  • 1 evőkanál őrölt paprika
A nokedlihez:
  • 20 dkg durumliszt
  • 1 csipet só
  • 2 csipet kurkuma
  • víz
  • 1 evőkanál olaj a tálaláskor

Elkészítése

Egy nagy fazékban felteszünk forrni 2-3 liter vizet a nokedli főzéséhez. Egy mélytányérban fakanállal összekeverjük a nokedli hozzávalóit, úgy adagolva a vizet, hogy sűrű, épp csak keverhető tészta legyen, száraz foltok nélkül. Félretesszük.
A karalábét meghámozzuk, és a borsószemeknél alig nagyobb kockákra vágjuk. Egy vastag aljú, lefedhető edénybe öntjük az olajat és a vizet, és lefedve, kis lángon puhulásig pároljuk benne a zöldségeket a paprikákkal.
Közben elkészítjük a nokedlit. A felforrt vizet sózzuk, majd a belemártva felforrósított evőkanállal kis darabokat tépkedünk bele a tésztából. A szaggatás befejezése után még pár percig forraljuk, majd leszűrjük.
A tányérra szedett nokedlit összeforgatjuk pici olajjal, és melléje tesszük a zöldségpaprikást.

0 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails