2008. december 4., csütörtök

Szezámszószos tészta

Gyors ebédem volt a minap az alábbi:

Tésztát főztem: ezúttal durumbúzás fusilli került a forró vízbe, a jól bevált negyed csomagnyi mennyiségben (12,5 dkg).
Közben egy mély serpenyőben kevés olajat melegítettem, majd rászórtam 2 evőkanál kukoricalisztet, és állandóan kevergetve pirítgattam egy kicsit. Utána felöntöttem vízzel, és simára kevertem. További víz hozzáadásával ezt addig csináltam, míg megfelelőnek éreztem az állagát (besűrűsödött, de azért nem túl masszív, mint egy tésztaszósz :). Ekkor elzártam alatta a lángot, és hántolatlan szezámmagot kevertem bele, jó sokat. Kevés sóval ízesítettem, majd hozzákevertem a lecsepegtetett tésztát is.

Finom és kiadós étel volt. Nem fogyott el mind, de a maradék hidegen is ízlett.

1 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Ez tényleg egyszerű, de egyúttal finomnak is tűnik. Szerintem a tésztákhoz amúgy sem kell sok kisérő, nekem sokszor valamilyen zöldfűszer, vagy egy kis vaj is elég, de volt amikor csak natúr paradicsomlével locsoltam meg. Érdekes, hogy ha csak magamnak csinálok, én is mindig negyedzacskót - 12,5 dkg-ot főzök ki. Ez néha még sok is egyszerre, de később elfogy.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails