2008. december 9., kedd

Cseréptálban sült fűszeres krumpli

A múltkori finomságon felbuzdulva ezúttal a következőt alkottam a mázas cseréptálban:

A krumplikat alaposan megmostam, lecsepegtettem, majd héjastól felszeleteltem kb. fél centi vastagra, és a tál aljába raktam. Zabpehelylisztet és pirospaprikát szórtam rá, és alaposan összekevertem, hogy ezek jól bevonják a krumpliszeleteket. Megcsorgattam az egészet egy kis étolajjal, meg sóval és folyékony füsttel ízesítettem. Öntöttem rá annyi vizet, hogy kb. egy ujjnyi magasan legyen a tál alján. Ráraktam a fedelét, majd az egészet be a hideg sütőbe. 200 fokra kapcsoltam, és egy órát sütöttem (50 percnél már elzártam a sütőt, de még nem vettem ki az ételt). A krumpli finom puhára sült, a zabpehelyliszt a nedvességgel szósszá alakult, és ráadásként a teteje enyhén meg is pirult. Nagyon ízlett a héjában sült krumpli ezzel a fűszerezéssel (kívántam már a paprikát). Ez persze nem jelenti azt, hogy legközelebb, ha krumpli-ehetnékem lesz, nem valami mással fogom készíteni inkább :)

4 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Mint krumplifüggő, ezt is felveszem a kipróbálandók listájára, különösen a szósz vonz benne.

Dulmina írta...

Eszembe jutottál ám, mikor ettem ;)

erős ildikó írta...

Ma kipróbáltam ezt a receptedet, nagyon megtetszett, főleg az egyszerű, ám finom paprikás szósz okán. Kicsit eltúloztam az élvezetet: tettem még egy kis petrezselymet és némi reszelt sajtot a megsült ételre, ráadásul sütöttem hozzá mézes almát (tudom, hogy ez már a mohóság kategóriája, de ma ilyen napom volt). Ám mindezek nélkül, önmagában is nagyon finom. Nem mondom, esetleg kovászos uborkát is megennék hozzá, de majd nyáron...
Nagyon klassz ötlet, örülök, hogy megosztottad velünk.
Azt sem hallgatom el, hogy párom menüje ma disznótoros volt (vidékről kaptuk), de én továbbra is inkább a szénhidrátok felé húzok.

Dulmina írta...

Örülök, hogy ízlett :)
És köszönöm az ötleteket: a petrezselyem nekem is tetszik, és ha kovászos uborka nem is, de savanyúság van a sufniban. És már azt is tudom, hogy a fagyasztóban lapuló hurkát mivel fogom feltálalni a húsevő szakasznak. Úgyis hiányolni szokták a kolbászt, hát akkor legalább a paprikát megkapják belőle :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails