Zöldborsós tészta
(vegán vagy laktovegetáriánus recept)
Hozzávalók (3 bőséges adaghoz):
- 1 liter víz
- 50 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
- 1 evőkanál sós paprikakrém
- 25 dkg durum kagylótészta (vagy tetszőleges más alakú)
- 1 teáskanál szárított oregánó (vagy más zöldfűszer)
- 3-4 teáskanál kukoricakeményítő
- pár kanál hideg víz
Egy vastag aljú lábasban odatettem a vizet melegedni. Beleszórtam a fagyasztott borsót, ízesítettem a paprikakrémmel, és megvártam, míg felforr. Ekkor beletettem a tésztát, megkevertem, és kis lángon, lefedve addig főztem, míg a tészta harapható állagú lett (támpontért nézzük meg a csomagolásán, hogy ez hány perc). Ekkor beleszórtam az oregánót, valamint hozzáöntöttem a kevés vízben simára kevert keményítőt, és kevergetve összefőztem.
Tipp: Én most tejmentesen készítettem, de ha akarjuk, a végén tehetünk bele tejfölt, vagy a víz egy része helyett használhatunk tejet.
Idő: kb. 20 perc elteltével lehet enni, és munka is alig van vele
Pénz: kb. 400 Ft a fenti mennyiség, a tejes változat mondjuk 500 Ft lenne
1 megjegyzés:
Gratulálok, hogy nyertél a receptpályázaton. Nálam is nyertél valamit, gyere, nézd meg. haddegyemmeg.blogspot.com
Megjegyzés küldése