Paradicsomos lencse-rizs egytál
(vegán recept)
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
- 1 bögre (2,5 dl) barna lencse
- 1 bögre barna rizs
- 3 bögre víz
- 1 evőkanál natúr vegamix
- 1 evőkanál szárított majoránna
- 1 teáskanál tengeri só
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 1 üveg (400 ml) "paradicsomkoktél"
A lencsét és a rizst beáztatjuk egy éjszakára, vagy legalább egy-két órára (így hamarabb megfő majd). A magokat leszűrjük, majd egy vastag aljú, fedeles edénybe rakjuk, és felöntjük a 3 bögre vízzel. Hozzáadjuk az olajat és a fűszereket, és forrás után kis lángon, lefedve puhára főzzük. (Ha netán nagyon elfőtte a levét, de még nem puha, akkor adjunk még hozzá egy kis vizet.) Végül hozzáöntjük a paradicsomot, óvatosan összekeverjük és összemelegítjük.
Paradicsomkoktél hiányában készítsük natúr hámozottparadicsom-konzervvel; a túl nagy paradicsomdarabokat késsel aprítsuk falatnyira, mielőtt hozzáöntenénk.
4 megjegyzés:
Ez a paradicsom nem is rossz ötlet.
Az igaz, hogy "befőtt" nincs, de talán nyers paradicsommal is működhet, ha nem sokkal a vége előtt rakom bele.
Persze, működik, csak az igazi, friss paradicsomra még sajnos várni kell... :( Na de lesz még nyár! :)
Finom lett, köszönjük, torkosságunk miatt kétszer is szedtünk belőle :D
pkmic
Egészségetekre!
Nálunk is repetával megy az ilyesmi, mivel általában vagy csak egy tartalmas leves, vagy csak egy főétel van ebédre, nem komplett menüsor.
Megjegyzés küldése