Zelleres gombaleves kínaiasan
(vegán recept)
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
- 0,5 kg csiperkegomba
- 1 ökölnyi zellergumó
- 1 liter víz
- 1 evőkanál natúr vegamix
- 1 teáskanál fűszerkeverék (nálam Kotányi malomból a francia; összetétele: tengeri só, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem, paprika, bazsalikom, borsikafű, tárkony, kurkuma és görögszéna)
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál szójaszósz
A gombát falatnyi darabokra, a zellert pedig kis hasábokra vágjuk, és feltesszük főni a vízben. Ízesítjük a vegamixszel és a fűszerkeverékkel, és addig főzzük, amíg a zeller harapható lesz. A keményítőt simára keverjük egy kis hideg vízzel, majd a levesbe öntjük, és összeforraljuk vele. Tálaláskor kevés szójaszósszal "sózzuk".
Tipp: Ha még inkább a kínai kajáldák leveseinek zselés állagát akarjuk idézni, használjunk kicsit több keményítőt. Ugyanezzel a keményítős módszerrel természetesen más összetételű zöldséglevest is sűríthetünk "kínaiasan".
Ötlet: A 100 legjobb vegetárius étek (STB könyvek)
Idő: 20-25 perc, aminek legfeljebb a fele a munka
Pénz: 500 Ft a fenti mennyiség
Alapvetően hazaiból, az ízesítők kivételével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése