
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 15 dkg gabonapehely (nálam most árpa) (esetleg érdemes lehet kicsit megdarálni, vagy apró szemű zabpelyhet használni inkább)
- 3 evőkanál napraforgómag, amit deszkán, késsel kicsit összedaraboltam (de mehetett volna helyette szezámmag, lenmag, tökmag, stb.)
- 1/2 teáskanál só
- bő 1 dl étolaj, úgy szemre
- víz; nekem bő 1 dl kellett a megfelelő állaghoz (már nem szétesős, de még nem is ragadós)
- + 1/2 csomag sütőpor, ami most kimaradt, de legközelebb mindenképpen tennék bele
Egyszerű, de finom, enyhén ropogós sós csemege lett, ami a pelyhekkel és a magokkal jól variálható. Biztos nem utoljára készítettem.
A receptet a Reformnasik oldalon böngészve találtam, köszönet érte Maricának!

Pénz: kb. 200 Ft a fenti mennyiség
Hazai alapanyagokból.
1 megjegyzés:
Szia Dulmina!
(Valami miatt nem megy el nekem ez a megjegyzés! :-))
Gusztusos lett a rágcsálnivalód, örülök, hogy tetszik a recept! :-)
Marica
Megjegyzés küldése