A paprikákat megmostam, felvágtam, és eltávolítottam a csutkájukat és a magjaikat. A fél-negyed paprikákat még egyszer átöblítettem, hogy a szárukhoz berakódott homok és a belsejükbe tapadt magok is távozzanak. Késsel nagyjából összevágtam, majd áthajtottam a húsdarálón (így a testmozgás is megvolt :). A csípőseket külön daráltam a végén, és bekeverés közben kóstolgattam, hogy mennyi kerüljön bele. (Nálam most 7 kilónyi paradicsompaprikához 1 kilónyi óriás cseresznyepaprika ment, mindkét fajtát nyersen, még előkészítés előtt mérve.) A darálmányt üvegekbe kanalaztam (nekem sajnos már csak ivóleves volt üresen a megfelelő méretben és mennyiségben, de azért megoldottam - így hidegen nem olyan vészes betölteni, mint forrón lett volna), majd a celofánnal bélelt fedők rácsavarása után a natúrbefőtt mintájára kidunsztoltam a kuktában.
Idő: összesen ráment egy fél nap, a munka valamivel kevesebb, a dunsztolás közben már lehet mást csinálniPénz: 800 Ft volt a 8 kg paprika, amiből lett bő 6 liter (nálam most 19 db 330 ml-es üveg) paprikakrém + egy kis maradék (30 Forintba sincs egy Erős Pistás / Édes Annás üvegnyi, és 100 % paprikából van)
Hazai, mi több, a környéken termett alapanyagból.
-----------
Utólagos kiegészítés:
Az alábbi ételekhez használtam fel:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése