2009. július 7., kedd

Sült krumpli gazdagon


Napmátka receptjét meglátva azonnal kedvet kaptam a csíkos krumpli töltött változatához. Nem is bántam meg, nagyon finom volt a répás és a kolbászos változat is.

(A látszat ellenére egyáltalán nem volt nehéz elkészíteni ezt a látványos ételt: Akkora krumplikat válogattam, amik épp beleilleszkedtek egy evőkanálba, így bátran vagdalhattam, a kanál nem engedte, hogy megszaladjon a kés. Amíg sült a krumpli, előkészítettem a répa- és kolbászszeleteket, amiket aztán gyorsan be tudtam dugdosni a szétnyílt krumplik réseibe.)

3 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Szia!
De jó, hogy megcsináltad! Nem gondoltam volna, hogy lesz kolbászos is Nálad!:)

Daisy írta...

Dulmina a krumplid szebb lett, mint az enyém, de egy ötletet találsz nálam a bevagdosáshoz. A kolbászosat ki ette meg?
http://daisyterme.blogspot.com/2009/06/hasselback-burgonya.html

Dulmina írta...

Köszönöm szépen az ötletet, én eddig csak a kanalas módszert ismertem a vagdosáshoz.
A kolbászos főleg anyukám kedvéért lett, de azért én is ettem belőle :) (Az én majdnem-vegaságomba simán belefér, hogy hébe-hóba jóízűen meg tudok enni némi húsos ételt is. Rövidke vegán korszakomban rá se bírtam nézni a húsos dolgokra, de szerencsére nem maradtam úgy.)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails