2009. május 30., szombat
Karalábépaprikás
2 közepes karalábét meghámoztam, felkockáztam. Vastag aljú, mély serpenyőben kevés olajat forrósítottam, és rádobtam az előkészített karalábét. Néha megkeverve enyhén átpirítottam, majd felöntöttem kb. 1 dl vízzel. Ollóval negyedekbe vágtam egy kis marék aszalt paradicsomot, majd ezt is hozzáadtam. Fűszereztem: 2 teáskanálnyi őrölt paprika, 1/2 teáskanálnyi só és egy kis őrölt köménymag került rá. Összedaraboltam 2 kis zöldpaprikát, és ezt is hozzátettem. Időnként megkeverve roppanós-puhára főztem. Én rövid lével szeretem az ilyesmit, ezért inkább közben öntöttem még hozzá egy kis vizet, mikor úgy kívánta, a végén pedig szinte teljesen elfőztem a levét. (Tunkolható szaftja úgy lett volna, ha több vizet használok, és egy kis kukoricalisztet keverek hozzá a végén - mint a főzelékeknél.) Közben csökkentett mennyiségű (adagonként 8 dkg) durumbúzás tésztát főztem ki hozzá köretnek. Tálaláskor egymás mellé szedtem a paprikást és a tésztát, majd megszórtam egy kis petrezselyemzölddel, és felkarikázott zöldpaprikát tettem mellé. 2 adag.
Címkék:
búza,
egytálétel,
karalábé,
paprika,
paradicsom,
száraztészta,
vegán
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
hú, ez nagyon izgalmas. sosem gondoltam volna rá karalábéból paprikást fözni, pedig de jó akár gombából vagy borsóból is. miért ne karalábéból?!
Nézz be hozzám!
Már megint egy remek ötlet a karalábéra (és én még mindig nem ettem...:(
Az is nagyon tetszik, ahogy összevágtad!
Megjegyzés küldése